Let’s make a collage together
Knitting activity
Let’s make a collage together
Knitting activity

КАРИЕРНО СОВЕТУВАЊЕ

Одлична можност за сите ДЕВОЈКИ И МЛАДИ ЖЕНИ! Пријави се за учество во нашата програма за КАРИЕРНО СОВЕТУВАЊЕ!
Обуката ќе се одржи на 5 и 6 октомври во Млади Хаб Битола.
Преку програмата за кариерно советување ќе обезбедиме поддршка на млади лица кои се во дилема за изборот на кариера, изборот на факултет, изборот на професија, но и за оние млади кои веќе имаат успешна кариера, но сакаат промена. Нашата цел е да ги инспирираме и охрабриме учесниците да ги следат своите професионални желби, но истовремено и да работат на нивно остварување.
Сѐ што треба да направиш е да се регистрираш на платформата #CareerHub и да го пополниш следниот формулар:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdx7zke1gW2mK…/viewform
Повеќе за обуката, условите и обврските за учество прочитај на следниот линк:
https://nms.org.mk/%d0%be%d0%b1%d1%83%d0%ba%d0%b0-%d0%b7…/
Програмата за кариерно советување е дел од Проектот „МладиХаб – надминување на нееднаквоста меѓу младите”, што го спроведува Национален младински совет на Македонија – НМСМ / NYCM / KRNM во соработка со Stella Network. Проектот е финансиран од Британската амбасада во Скопје (British Embassy Skopje).