No Food Waste
Christmas Karaoke Night
No Food Waste
Christmas Karaoke Night

Интеркултурна вечер

Тргнете на патување низ светот без да ја напуштите удобноста на нашиот град! Придружете ни се за извонредна ноќ каде што ќе се запознаете со културите на Соединетите Американски Држави, Австрија, Португалија, Турција и Северна Македонија

Вклучете се во културната вечер исполнета со уникатни традиции, запознајте се со нашите волонтери од различните држави и разменувајте приказни што придонесуваат на нашата разновидна заедница. Тоа е шанса да ги проширите хоризонтите и да создадете трајни пријателства преку границите!
Поканете ги вашите најблиски за вечер исполнета со забава, активности и уживајње во вкусот на светот преку интернационални јадења и танцови. Да ги славиме нашите разлики и да се обединиме преку нашата заедничка љубов кон културата!

Датум: 20.12.2023
Време: 19:00
Локација: Младински Центар Битола, (адреса, Крушево 5)