New forms of European citizenship in migration era

Photography Workshop
February 21, 2018
Cultural awareness (Youth Development)
March 5, 2018
СФЕРА МАКЕДОНИЈА како дел од Европски проект NECME “New forms of European citizenship in migration era” (Нови форми на европско граѓанство во ерата на миграции) кој е финансиран од програмата Europe for Citizens на ЕУ и вклучува 17 невладини организации од 16 различни држави, координиран од Италијанската фондација “Giovanni e Francesca Falcone”.
Главната цел на проектот е да истражи како моменталниот миграционен феномен влијае на Европското цивилно општество од аспект на нови видови на цивилно ангажирање и активно граѓанство.
Како краен резултат на проект СФЕРА организира конференција на тема перцепцијата за миграција и мигранти во Европските општества, фокусирајки се на тоа како мигрантите се жртви на организиран криминал или како се тие вклучени во него.
‘Константниот миграционен бран во последните години има влијание на Европското цивилно општество, и ние сите мораме да заземиме активна улога во борбата против ксенофобија, нетолеранција и дискриминација.’
Ве покануваме Среда, 07.03.2018 година во 11:00 часот во Хотел Театар да присуствуате на конференцијата која ќе следи со дискусија на темата.

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/genzxxad/public_html/sferainternational/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 286
Sfera International

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *